Triumph Rockett

7 aprilie 2009 de Bogdan Grigorescu

N-o să vă irosesc spaţiul cu prezentarea mărcii englezeşti. Prefer să salvez câteva rânduri pentru a puncta cât mai multe detalii legate de tourer-ul lor de top: Rocket III Touring.
Încep cu ce-i mai puţin spectaculos. Şaua are o lăţime de… 45cm, pentru confort regesc la călătoriile lungi, fiind complet impermeabilă datorită celor 3 straturi material şi cusăturilor „sigilate”.

Cele două portbagaje laterale sunt etanşe, detaşabile în 5 secunde şi se-nchid folosind cheia de contact. Au un volum de 36 litri. Motorul în 3 cilindri are 2294 cm3(!), fiind astfel mai mare decât al multor maşini de pe piaţă. „Stors” bine, scoate [email protected] rot/min! Pentru a transmite forţa la roată, cutia viteze cu 5 trepte este cuplată de o parte la un ambreiaj multidisc umed, iar de cealaltă la un cardan.

Dimensiunile motocicletei sunt ieşite din comun: 2608 mm lungime şi 895 lăţime. Ampatamentul măsoară 1708 mm, greutatea „la gol” este de 358 kg. Pentru a le opri în siguranţă, roata faţă este echipată cu două discuri de frână de 320 mm diametru şi etrier cu 4 pistonaşe, iar cea spate cu un singur disc de 316 mm şi etrier cu 2 pistoane. Cu 16575 € le puteţi cumpăra pe toate cele de mai sus „la pachet” şi în plus mult, mult stil.