Acest site foloseşte cookies. Navigând, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe detalii.

   ASIMO in RomaniaCe spunem noi?

Într-o sâmbătă, a anului 1992, dintr-un soi de plictiseală (deh, maşinile lor nu se strică), un inginer Honda a dat buzna în birou şi a rostit măreţ:„Yo ţing lao in chi su!”. Imediat, un grup de 30 de ingineri in halate albe au răspuns, marcaţi: „Ay!”. Aşa-mi închipui eu că a început proiectarea lui ASIMO. De ce ASIMO şi nu Takashi Okinawa? Pentru că ASIMO este un acronim. Este prescurtarea expresiei: „Advanced Step in Innovative MObility”.

ASIMO-in-Romania
ASIMO-in-Romania
ASIMO-in-Romania
ASIMO-in-Romania
ASIMO-in-Romania
ASIMO-in-Romania
ASIMO-in-Romania
ASIMO-in-Romania


De ce este ASIMO alb şi nu galben? Habar n-am. De ce este mai apropiat de statura unui asiatic decât a unui european? Asta ştiu: pentru că, la cei 1.20m înălţime, ochii săi sunt la acelaşi nivel cu ai unei persoane aşezate pe un fotoliu, făcând comunicarea optimă. De ce numai 50kg.? Pentru că aşa au considerat japonezii că-şi pot etala cel mai bine superioritatea tehnologică. Sau pentru a oferi soţiilor un motiv în plus de reproş. Un fel de: „uite, mă, are 50 de kile, e politicos şi spală gresia mai bine ca tine...şi nu bea nici bere! Seamănă leit cu tine la începutul căsniciei!”. Pentru că, da, ASIMO face tot ce-i ceri. Nu numai că nu protestează, ci acceptă politicos! Iată un lucru de care noi, bărbaţii...mă rog. Ce mai face ASIMO? Joacă fotbal. Cu puţină străduinţă, ar putea să învingă la scor o echipă din Liga I. În plus, aleargă cât îl ţin bateriile. Adică oricum mai mult decât un fotbalist român (să nu uităm, bateriile sunt japoneze).

ASIMO-in-Romania
ASIMO-in-Romania
ASIMO-in-Romania
ASIMO-in-Romania


Într-o sâmbătă a anului 2010, dintr-un soi de plictiseală (deh, nici după 20 de ani maşinile lor încă nu se strică), Honda Trading România ne-a invitat să vedem ce poate ASIMO. L-au urcat pe scenă şi, fără trac, roboţelul a susţinut o reprezentaţie completă de mobilitate şi inteligenţă în faţa unui public vizibil marcat. În prezent, ASIMO este prea scump pentru a fi comercializat, fiind încă în stadiu prototip. Însă în viitor puteţi cumpăra unul şi, cu puţin noroc, îl puteţi învăţa să se reproducă, punând bazele unei afaceri de nişă cu roboţei (trăiască guvernul!). Lăsând gluma la o parte, ASIMO este un imens pas tehnologic înainte şi, dacă evoluţia sa va continua în acelaşi ritm, nu va mai trece mult până când în fiecare gospodărie va exista unul.

Voi ce spuneţi?
Publicat la: 17 Mai 2010

Comentarii

ionut la 28 Septembrie 2010
Eu mi-as lua un d-asta sa lucreze in locul meu, sa aduca bani acasa:)


Adauga un comentariu
Nume
Email
  (nu va fi facut public)
 
 
 

© 2008 - 2017 demaraj.ro. Toate drepturile rezervate.
Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acord scris.