Acest site foloseşte cookies. Navigând, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe detalii.

   



Avem informatiile complete despre Duster!



Ce spun ei?

De azi, de la 10.500 de euro cu TVA inclus.

La salonul de la Geneva, Dacia surprinde din nou lumea auto, prezentând al şaselea model al gamei, Dacia Duster, un veritabil 4x4, modern şi accesibil.

Începând de astăzi 2 Martie, Dacia Duster poate fi comandat in oricare din cele 100 de showroom-uri Dacia. Informaţii despre noul model sunt disponibile pe site-ul www.dacia.ro.


DACIA DUSTER, UN 4X4 VERITABIL

Cu o lungime de 4,31 m şi o lăţime de 1,82 m, Dacia Duster este o maşină compactă. Dimensiunile sale îi permit să evolueze la fel de bine în traseu urban, cât şi în off-road. Dacia Duster se prezintă ca un vehicul de teren cu linii seducătoare, fără a fi ostentative.

Un design de veritabil 4x4...
Partea faţă se distinge prin design-ul robust şi modern: aripile mari şi rotunjite, ornamentul cromat al calandrului, blocurile optice duble, barele de pavilion impunătoare, precum şi aspectul barei de protecţie, nu lasă nicio urmă de îndoială cu privire la apartenenţa modelului Duster la universul vehiculelor 4x4. Garda la sol înaltă, roţile de 16’’, pasajele roţilor şi elementele de protecţie a caroseriei invită şoferul să se aventureze pe cele mai dificile drumuri.
Clienţii vor putea opta pentru pachetul opţional „Pack Look”, acesta accentuând design-ul modern al noului vehicul. Pachetul cuprinde: jante de aluminiu de 16’’, geamuri cu tentă fumurie, bare de pavilion longitudinale, oglinzi retrovizoare, scut de protecţie faţă/spate şi protecţie praguri, toate cu aspect crom satinat. O gamă completă de accesorii completează această alură unică.

Avem-informatiile-complete-despre-Duster
Avem-informatiile-complete-despre-Duster


La interior, poziţia înaltă la volan oferă şoferului cea mai bună vizibilitate şi confort la drum lung. Design-ul interior evoluează în funcţie de versiune de la ambianţa „Carbon Foncé” la cea „Brun Shiny”. Duster dispune de pachetul opţional „Pack Piele” având scaunele, volanul şi mânerul schimbătorului de viteze îmbrăcate în piele. O atenţie deosebită a fost acordată ergonomiei comenzilor. Comanda 4x4 intuitivă este amplasată ergonomic pe consola centrală conferind uşurinţă în utilizare.

…. şi capacitaţi reale de off-road

Duster a fost conceput pentru a înfrunta toate tipurile de drumuri, oriunde în lume. Pentru a răspunde unor nevoi de utilizare variate, Duster va fi disponibil atât în versiunea 4x4, cât şi 4x2. Versiunea 4x2 răspunde nevoilor clienţilor care se află în căutarea unui vehicul cu o gardă la sol importantă, cu o poziţie de condus înaltă şi sigură. Duster se adaptează tuturor condiţiilor de drum datorită:
- gărzii la sol importante, de 210 mm
- consolelor scurte (822 mm în faţă, 820 mm în spate),
- unghiurilor de trecere importante (30° pentru unghiul de atac şi 36° pentru unghiul de degajare).



Dacia Duster este un vehicul uşor de exploatat. Masa sa, deosebit de redusă pentru gabaritul pe care-l are, este de 1160 kg pentru versiunea 4x2 şi de 1250 kg pentru versiunea 4x4 . Având dimensiuni compacte, Dacia Duster este o maşină foarte agilă.

Dacia Duster este dezvoltată pe platforma Logan, cu o punte faţă de tip pseudo Mac Pherson cu braţe triunghiulare. La versiunea 4x4, puntea spate este multibraţ de tip Mac Pherson.
Atat pentru versiunile 4x2 cat si pentru cele 4x4, cursa mare a suspensiilor favorizează motricitatea şi confortul.

Dacia Duster 4x4 este echipată cu o cutie de viteze în 6 trepte cu o primă viteză scurtă (5,79 km/h pentru 1000 tr./min). Această soluţie simplă oferă posibilitatea deplasării la o viteză foarte redusă pe teren accidentat. Totodată, ea permite un demaraj uşor cu maşina încărcată sau atunci când se află pe o rampă foarte înclinată.

Comanda 4x4 situată la baza consolei centrale, îi permite şoferului Duster 4x4 să adapteze uşor capacităţile vehiculului la nevoile sale. Comanda are 3 moduri:
- În modul AUTO, repartizarea cuplului între puntea faţă şi puntea spate se face automat, în funcţie de condiţiile de aderenţă. Acest mod a fost dezvoltat pentru a garanta cel mai bun raport ţinută de drum/motricitate, indiferent de condiţiile de aderenţă. În condiţii normale, cuplul este transmis doar roţilor din faţă. În caz de pierdere de motricitate sau în condiţii de aderenţă precară, o parte din cuplu este transferat punţii spate. Această distribuţie este asigurată de un dispozitiv de cuplare electromagnetic de origine Nissan.
- În modul LOCK, conducătorul blochează electronic transmisia 4x4. În acest mod, controlul motor şi al sistemului de frânare sunt de asemenea adaptate unei utilizări 4x4. Acest mod este rezervat traversărilor dificile şi drumurilor neamenajate (suprafeţe accidentate, noroi, nisip).
- În modul 4x2, transmisia este blocată pe 2 roţi. Acest mod se pretează drumurilor uscate ce au aderenţă şi permite optimizarea consumului de carburant şi a emisiilor de CO2.

Avem-informatiile-complete-despre-Duster
Avem-informatiile-complete-despre-Duster


UN VERITABIL 4x4 DACIA CARE OFERĂ TOATE ATUURILE MĂRCII

Duster, al şaselea vehicul al gamei Dacia, rămâne fidel filosofiei şi valorilor mărcii. Dacia Duster propune un raport preţ / spaţiu imbatabil, costuri de utilizare şi întreţinere reduse, un nivel de siguranţă optim şi o fiabilitate care rezistă tuturor testelor. Duster reflectă perfect valorile mărcii Dacia: un brand european, modern si atractiv.

Un raport preţ / spaţiu imbatabil


Dacă preţurile Daciei Duster sunt comparabile cu cele ale maşinilor de clasă mică, dimensiunile sale exterioare şi interioare ţin mai degrabă de categoria superioară a modelelor compacte.
Dacia Duster oferă un spaţiu confortabil pentru 5 adulţi, comparabil cu cel al modelului Logan berlină.
Duster propune un portbagaj foarte încăpător în comparaţie cu cel al modelelor concurente. Volumul acestuia ajunge până la 475 dm³ (în funcţie de versiune). Cu bancheta rabatată, Dacia Duster oferă un volum de încărcare impresionant care ajunge până la 1 636 dm³ (în funcţie de versiune).

Motorizări fiabile, economice şi cu emisii de CO2 reduse

Dacia Duster va fi disponibil, în versiunile 4x2 şi 4x4, cu motorizări pe benzină 1.6 16v 105 cp şi diesel dCi 85 cp, dCi 110 cp, care au fost deja testate pe numeroase vehicule ale Grupului Renault.
Aceste motoare răspund perfect criteriilor de cost, robusteţe şi uşurinţă de întreţinere care caracterizează marca Dacia.
Duster are un consum redus, iar bilanţul ecologic este unul performant. Emisiile versiunilor dCi încep de la 135 g CO2/km pentru versiunea 4x2, care primeşte astfel eticheta Dacia eco² - şi 145 g CO2/km pentru versiunea 4x4.

Avem-informatiile-complete-despre-Duster
Avem-informatiile-complete-despre-Duster


Un model economic atât la achiziţie, cât şi la exploatare

Costurile de întreţinere au fost puternic diminuate prin prelungirea intervalului la care se face schimbul de ulei, al plăcuţelor de frână şi al anvelopelor. Înlocuirea filtrelor de aer se va face la 90 000 km/ 4 ani, iar cea a filtrului de carburant se va face la 60 000 km, şi nu la 40 000 km.

Siguranţa, un element absolut necesar

Dacia Duster beneficiază de experienţa recunoscută a Grupului Renault în domeniul siguranţei.
Modelul 4x4 de la Dacia este echipat cu un sistem ABS Bosch 8.0, cu un repartitor electronic de frânare (EBV) şi cu asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU).
Dacia Duster este primul vehicul al mărcii care are opţional un control dinamic al ţinutei de drum (ESP) pentru anumite versiuni, la care se adaugă funcţia de control a subvirării (CSV) şi cel al anti-patinajului (ASR). Această opţiune permite de asemenea introducerea unui transfer al cuplului când o roată patinează în mod 4x4 pentru a îmbunătăţi motricitatea în cazul în care vehiculul trece peste denivelări.

În ceea ce priveşte siguranţa pasivă, Dacia Duster beneficiază, de două airbag-uri frontale şi de centuri în 3 puncte cu limitatoare de efort pentru locurile din faţă, care adiţional pot fi pretensionate pirotehnic. În funcţie de versiune, airbag-urilor pasager şi şofer li se pot adăuga şi două airbag-uri laterale faţă.

Avem-informatiile-complete-despre-Duster
Avem-informatiile-complete-despre-Duster


Atuurile mărcii Dacia: fiabilitate şi robusteţe

Asemenea tuturor vehiculelor dezvoltate pe platforma Logan, concepţia modelului Dacia Duster a fost ghidată de imperativul de robusteţe şi fiabilitate care au construit notorietatea mărcii.
Protecţia anti-coroziune a făcut obiectul unei atenţii speciale, în acest sens fiind implementate mai multe dispozitive:
- injectare de ceară în cavităţile caroseriei şi portierelor;
- etanşeizarea prin masticaj a îmbinărilor exterioare;
- folosirea de ceară suplimentară pentru piesele mecanice ale bazei rulante;
- o protecţie ranforsată a bazei rulante şi a pasajelor roţilor împotriva proiecţiilor de pietriş

Lanţul cinematic 4x4 se bazează pe elemente testate deja în cadrul Alianţei (punte spate şi cuplor Nissan, cutie de viteză nouă TL8, în 6 trepte, derivată din cutia de viteze TL4 care a fost deja folosită în gamele Renault şi Nissan).

Nivelul înalt de calitate al modelului Duster este ilustrat şi de garanţia de 3 ani sau 100 000 km, care va fi disponibilă pe majoritatea pieţelor europene.

UN VEHICUL CU AMBIŢII MONDIALE


Duster are ambiţii mondiale, atât din punct de vedere comercial, cât şi industrial. Lansarea sa se va face progresiv în diferitele regiuni ale lumii, aşa cum s-a făcut în cazul modelelor Logan sau Sandero.

Din primăvara 2010 modelul va fi comercializat pe principalele pieţe ale mărcii

Modelul Duster va fi lansat sub marca Dacia în primăvara anului 2010 în Europa, Turcia, Africa şi Magreb. El va completa gama Dacia, aflată în expansiune pe majoritatea acestor pieţe. Pe lângă cele trei vehicule de persoane pe care le comercializează în prezent: Sandero, Logan şi Logan MCV, Dacia s-a instalat deja şi în segmentul de vehicule utilitare cu modelele Logan VAN şi Logan Pick-Up.
Începând din iunie, Duster va ajunge, sub marca Renault, şi pe pieţele din Ucraina, Orientul Mijlociu (Iordania, Siria, Liban, Egipt) şi în unele ţări din Africa.

Uzina de la Mioveni, uzină de referinţă pentru gama Entry (gama de vehicule bazată pe proiectul X90 – proiectul Logan), produce vehicule destinate tuturor acestor pieţe, atât cele sub marca Dacia, cât şi cele sub marca Renault. Uzina, a cărei capacitate actuală de producţie este de 350 000 de vehicule/an, va continua să producă celelalte modele ale mărcii.

În 2011, modelul Duster va începe să fie produs, sub marca Renault, în uzina din Curitiba (Brazilia), uzină unde se produc deja modelele Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Vehiculele fabricate aici vor fi vândute în Brazilia, Argentina, Mexic şi Chile. Modelul Duster va mai fi industrializat şi produs în Rusia, în uzina Avtoframos din Moscova. În ţările din zona Golfului Persic, modelul va fi disponibil, tot sub marca Renault, începând din 2011, vehiculele urmând să fie produse în uzina de la Mioveni.

Avem-informatiile-complete-despre-Duster


Ce spunem noi?

Preţul este absolut remarcabil. Toată lumea se aştepta la un preţ de plecare de peste 12000 euro. Dat fiind raportul calitate/preţ, Duster stabileşte noi standarde în clasa SUV. Este un moment greu pentru concurenţă. De fapt, când spun concurenţă nu ştiu exact la ce mă refer. Practic, dat fiind preţul scăzut, Duster nu are concurenţă.

La ora 15:45, pe site-ul www.dacia.ro, puteţi urmări în direct lansarea oficială la Geneva a Duster-ului!

Avem-informatiile-complete-despre-Duster
Avem-informatiile-complete-despre-Duster
Avem-informatiile-complete-despre-Duster


Voi ce spuneţi?
Publicat la: 2 Martie 2010

Comentarii


Adauga un comentariu
Nume
Email
  (nu va fi facut public)
 
 
 





© 2008 - 2017 demaraj.ro. Toate drepturile rezervate.
Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acord scris.