Acest site foloseşte cookies. Navigând, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe detalii.

   Lansare Porsche 911 GT3 RCe spun ei?

Porsche se va menţine şi pe parcursul anului 2010 în cursele GT. Noul model va înlocui excepţionalul GT3 Cup S, fiind pus la dispoziţia echipelor complet echipat pentru cursă. GT3 R se aliniază regulilor impuse de Federaţia Internaţionala de Automobilism, având drept de participare la categoria FIA GT3.
La dezvoltarea sa, inginerii au avut drept scop îmbunătăţirea ţinutei de drum şi a manevrabilităţii. Noul 911 GT3 R este propulsat de un „6 cilindri-boxer” de 4 litri, cuplat la un schimbător de viteze secvenţial în 6 trepte. Cei 480cp ai agregatului normal-aspirat sunt transmişi pe pistă prin intermediul punţii spate. Lansarea oficială va avea loc pe 14 ianuarie 2010, la Birmingham. Preţul de bază al unui exemplar va fi de 279.000 € (+TVA).

Lansare-Porsche-911-GT3-R
Lansare-Porsche-911-GT3-R


La baza sa stă modelul de serie redusă 911 GT3 RS. În urma utilizării materialelor ultra-uşoare, s-a reuşit obţinerea unei greutăţi de numai 1200kg! Comparativ cu modelul predecesor, noul R beneficiază de prezenţa discretă a sistemelor ABS, TC (control de tracţiune) şi a unui sistem de injecţie special conceput pentru a transmite puterea mai eficient la roată. Toate acestea fac din R o maşină mai rapidă decât vechiul S, şi în plus dau o şansă în plus piloţilor mai puţin experimentaţi. Pentru a se adapta mai bine diferitelor configuraţii de circuit, GT3 R a primit şi un eleron cu reglaj mai amplu. Suspensia a fost complet redesenată, fiind de acum complet ajustabilă ca rigiditate şi cursă.

Lansare-Porsche-911-GT3-R
Lansare-Porsche-911-GT3-R
Lansare-Porsche-911-GT3-R


Ce spunem noi?

Nu putem fi de acord cu sistemele care transmit puterea „cu linguriţa” la roată. Nu vorbim despre o maşină de stradă, ci de una de competiţie. Din păcate, contribuţia pilotului începe să se diminueze de la sezon la sezon. Cert este că noile sisteme adoptate de GT3 R îl fac mai rapid...iar cum scopul scuză mijloacele şi în cursele de maşini sunt angrenate sume impresionante de bani, îi înţelegem pe nemţi.

Lansare-Porsche-911-GT3-R
Lansare-Porsche-911-GT3-R
Lansare-Porsche-911-GT3-R
Lansare-Porsche-911-GT3-R


Voi ce spuneţi?
Publicat la: 14 Ianuarie 2010

Comentarii


Adauga un comentariu
Nume
Email
  (nu va fi facut public)
 
 
 

© 2008 - 2017 demaraj.ro. Toate drepturile rezervate.
Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acord scris.