Acest site foloseşte cookies. Navigând, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe detalii.

   Noul Citroen DS3
Ce spun ei?

În sfârşit, Citroen prezintă DS3 în forma finală! Cu câteva luni înainte de a fi disponibil în showroom-uri, DS3 prezintă noua tendinţă de design a constructorului francez, în formă finală. DS va fi numită o întreagă serie de modele, caracterizate prin linii de stil radicale, care sugerează creativitate şi tehnologie. Mai mult, clienţii acestei linii de modele îşi vor putea personaliza exemplarul ales, alegând dintr-o gamă largă de accesorii.

Noul-Citroen-DS3
Noul-Citroen-DS3
Noul-Citroen-DS3


La exterior, artificiile precum plafonul „plutitor”, eleronul fin şi LED-urile din blocurile optice creează imaginea unui model distins, cu o personalitate puternică. În habitaclu, instrumentele sofisticate, însă uşor de utilizat, şi alte elemente, precum cadranele de formă eliptică, instrumentarul „direcţionat” către şofer şi poziţia joasă de conducere (oferită de scaunele sportive) transformă atmosfera într-una demnă de un cockpit. Multiple piese, precum plafonul, caroseria, oglinzile şi jantele pot fi colorate după dorinţa clientului. Unde mai pui că la interior, majoritatea elementelor lasă la alegerea clientului culoarea, materialul sau textura folosite, existând şi câteva „teme” predefinite (fireşte, tot la alegere).

Noul-Citroen-DS3
Noul-Citroen-DS3
Noul-Citroen-DS3
Noul-Citroen-DS3


Vincent Besson, Director de Producţie şi Strategie de Marketing la PSA, descrie condusul unui DS3 similar cu “a avea roţile la vârful degetelor”. Direcţia precisă asigură un condus sportiv, iar motorizările o susţin din plin. Astfel, două diesele de 2 litri (90 şi 110cp) şi 3 benzinare (95, 120 şi mult-lăudatul 1.6T 150cp) au grijă de caracterul dinamic, cu emisii minime (Euro 5). Inginerii francezi au căutat să facă din DS3 o maşină “mică pe dinafară şi mare pe dinăuntru”. Aşa că, din 3.95m lungime, 1.71 lăţime şi 1.46 înălţime, au reuşit să scoată un portbagaj de 285 litri şi un torpedo imens, de 13 litri, cooncomitent cu menţinerea unui spaţiu interior bun pentru 4 persoane.

Noul-Citroen-DS3
Noul-Citroen-DS3
Noul-Citroen-DS3


Ce spunem noi?

…încă o bombă pe roţi? Sau o maşinuţă atât de inteligentă încât să poată opri şi direcţiona cei 150 cp în siguranţă? Judecând după variantele optime găsite de către ingineri în a crea o maşină foarte matură, în ciuda mărimii, aş merge pe a doua variantă. Dar oare motorul de 2 litri Diesel nu e prea greu pentru a avea o direcţie atât de fină precum o descriu oficialii Citroen? La întrebarea asta nimeni nu poate răspunde până la lansarea oficială. La toate celelalte întrebări vom răspunde pe 15 septembrie, când ne vom întâlni cu micuţa la Salonul Auto de la Frankfurt. Vom fi acolo să vă spunem cum arată în realitate DS3.

Noul-Citroen-DS3
Noul-Citroen-DS3
Noul-Citroen-DS3


Voi ce spuneţi?

Publicat la: 25 August 2009

Comentarii


Adauga un comentariu
Nume
Email
  (nu va fi facut public)
 
 
 

© 2008 - 2017 demaraj.ro. Toate drepturile rezervate.
Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acord scris.