Acest site foloseşte cookies. Navigând, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe detalii.

   Premiu important pentru BMWCe spun ei?

BMW a primit Premiul “Ward’s 10 Best Engines” pentru revoluţionarul propulsor BMW Advanced Diesel, cu capacitatea de 3,0 litri, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc la Salonul Auto Internaţional de la Detroit. Pentru gama de modele a anului 2010 şi pentru al doilea an consecutiv, motorul diesel cu şase cilindri în linie şi tehnologie twin-turbo secvenţială a fost ales pe lista "10 Best Engines" de către membrii juriului Ward’s AutoWorld. Pentru a ocupa un loc pe lista "10 Best Engines", un motor trebuie să înregistreze punctaje ridicate în ceea ce priveşte puterea, cuplul, rafinamentul, tehnologia şi datele comparative. Această distincţie este şi mai valoroasă în contextul în care producătorii premium fac eforturi importante în ultima perioadă pentru a deschide piaţa Americană către tehnologia diesel.

Premiu-important-pentru-BMW
Premiu-important-pentru-BMW
Premiu-important-pentru-BMW


"Anul trecut, când am primit acest premiu pentru ceea ce era noul motor BMW Advanced Diesel, nimeni nu putea prevedea cu certitudine câţi americani vor adopta un populsor BMW Diesel în lunile ce aveau să urmeze", a declarat Hans Hohenner, director general Dezvoltare Transmisii în cadrul BMW Group. "Acum sunt deosebit de încântat să spun că motorul Advanced Diesel cu şase cilindri dispuşi în linie se află în echiparea a 30% din toate modelele BMW X5 vândute în SUA în luna decembrie 2009. Americanii descoperă magia noi generaţii de motoare diesel şi, faţă de acum un an, propulsoarele diesel au un avânt fantastic în ceea ce priveşte cota de piaţă."

Realizat integral din aluminiu, motorul BMW Advanced Diesel cu şase cilindri dispuşi în linie cu o capacitate de 3,0 litri şi twin-turbo, oferă performanţele unui model V8, combinate cu eficienţa unui propulsor cu patru cilindri: o putere de 265 CP şi un cuplu de 577 Nm. Datele EPA de eficienţă ale modelului BMW 335d Sedan (gama de modele 2010) sunt de 23 mpg (10,23 litri/100 km - urban), respectiv 36 mpg (6,53 litri/100 km - extraurban). Acceleraţia de 0 la 60 mph (100 km/h) se realizează în 6,0 secunde. Aceste date transformă modelul BMW 335d Sedan în cel mai rapid automobil cu propulsie diesel ce este disponibil pe piaţa din SUA. De asemenea, este cel mai eficient model BMW care a fost comercializat vreodată în Statele Unite ale Americii. Pe lângă modelul 335d Sedan, motorul BMW Advanced Diesel este disponibil şi la X5 xDrive35d din segmentul Sports Activity Vehicle, care înregistrează o acceleraţie 0-60 mph / 0-100 km/h în 6,9 secunde şi are un consum extraurban de 26 mpg (9,05 litri/100 km).

Premiu-important-pentru-BMW
Premiu-important-pentru-BMW
Premiu-important-pentru-BMW
Premiu-important-pentru-BMW


Ce spunem noi?

Într-adevăr, motorul bavarez în 6 cilindri reuşeşte performanţe uluitoare. Dinamica pe care-o imprimă, raportată la consumul de motorină îl recomandă drept unul dintre propulsoarele de top de pe piaţă. Totuşi, o putere specifică atât de mare implică şi riscuri din partea producătorului. Imaginaţi-vă forţele la care sunt supuse sistemul de injecţie şi mecanismul motor ale unui astfel de propulsor. În fuga după obţinerea unor propulsoare foarte eficiente, producătorii de motoare au ajuns să dezvolte variante care solicită la limita superioară materialele pe care le au în compoziţie piesele. Vom vedea în timp care va fi fiabilitatea acestora.

Voi ce spuneţi?
Publicat la: 17 Ianuarie 2010

Comentarii


Adauga un comentariu
Nume
Email
  (nu va fi facut public)
 
 
 

© 2008 - 2017 demaraj.ro. Toate drepturile rezervate.
Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acord scris.