Acest site foloseşte cookies. Navigând, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe detalii.

   Saab renaşte!
DETROIT – General Motors şi Spyker Cars NV au anunţat astăzi că au ajuns la un acord angajant legat de achiziţia Saab Automobile AB.

„Anunţul de astăzi este o veste foarte bună pentru angajaţii, dealerii şi furnizorii Saab, pentru milioanele de clienţi şi fani Saab din întreaga lume şi o veste buna pentru GM” a declarat John Smith Vice Preşedinte Planificare Corporativă şi Alianţe.
„General Motors, Spyker Cars şi guvernul Suediei au lucrat foarte intens şi creativ în vederea asigurării sustenabilităţii în viitor a acestei mărci auto unice şi suntem foarte fericiţi pentru acest rezultat pozitiv” a adăugat Smith.

Saab-renaste
Saab-renaste
Saab-renaste
Saab-renaste
Saab-renaste
Saab-renaste
Saab-renaste
Saab-renaste


Ca parte a acordului, Spyker intenţionează să formeze o nouă companie, Saab Spyker Automobiles, care va gestiona marca Saab în viitor. Vânzarea face subiectul unor condiţii de încheiere incluzând confirmări legate de aprobări regulatorii, guvernamentale şi juridice. Alte termene şi condiţii specifice ale vânzării vor fi facute publice.
În prezent, guvernul suedez analizează tranzacţia şi cererea de garanţii înaintată de Saab Automobile, în vederea angajării unui împrumut solicitat de la Banca Europeană de Investiţii. Considerând o viteză de acţiune rapidă din partea părţilor, tranzacţia urmează a fi închisă în mijlocul lunii februarie iar activităţile de închidere organizată urmează a fi suspendate.

„Pe parcursul negocierilor, GM a sperat întotdeauna în găsirea unei solutii pentru Saab care ar fi evitat închiderea organizată a mărcii” a adăugat Nick Reilly, preşedinte GM Europa. „Am colaborat cu multe părţi în ultimul an, inclusiv guverne şi investitori şi sunt mulţumit de obţinerea unui rezultat atât de bun, unul care prezervă locuri de muncă în Suedia şi în alte părţi. GM va continua să susţină Saab şi Spyker pe drumul lor”

Saab-renaste
Saab-renaste
Saab-renaste
Saab-renaste
Saab-renaste
Saab-renaste
Saab-renaste
Saab-renaste


Ce spunem noi?

Este cea mai buna veste pe care am primit-o săptămâna asta! Ar fi fost mare păcat ca o marcă atât de originală în segmentele...normale de piaţă să dispară. Saab a fost mereu în elita berlinelor, coupe-urilor şi cabrioletelor de înaltă performanţă şi, mai nou, a SUV-urilor exclusiviste. Sperăm că, odată cu acordul semnat, să câştige şi individualitatea pierdută în ultimii ani petrecuţi alături de GM!

Voi ce spuneţi?
Publicat la: 27 Ianuarie 2010

Comentarii


Adauga un comentariu
Nume
Email
  (nu va fi facut public)
 
 
 

© 2008 - 2017 demaraj.ro. Toate drepturile rezervate.
Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acord scris.