Ford Fiesta adjudecă titlul Designul Anului 2010 în România

2 noiembrie 2009 de Bogdan Grigorescu

Ce spun ei?

Bucureşti, 2 noiembrie 2009 – Noul model Ford Fiesta a fost distins cu premiul “Designul Anului 2010 în România”. Juriul, format din 27 de jurnalişti reprezentativi ai presei auto naţionale, a apreciat calităţile admirabile ale modelului Ford de clasă mică, Fiesta impunându-se cu eleganţă între cei şapte finalişti ai categoriei.
Deşi concurenţa a fost una puternică, linia Kinetic Design a determinat membrii juriului să acorde un total de 154 de puncte modelului Ford Fiesta, acesta distanţându-se la 20 de puncte de ocupantul locului secund.

“Caracteristicile estetice exterioare ale modelului Fiesta şi inovaţiile aduse la nivel de design interior atrag aproape instantaneu atenţia publicului. Decizia membrilor UZEAR de a premia modelul cu deosebita distincţie Designul Anului 2010 ne susţine convingerea că avem de a face cu un model spectaculos,” a declarat Gabriel Bondarenco, Director General al Romcar – importatorul Ford în Romania.
Însă nu numai aspectul modelului Ford Fiesta a fost apreciat de către jurnaliştii UZEAR. Dinamica de excepţie, confortul pus la dispoziţie în premieră pentru clasa mică şi dotările multiple la nivel de siguranţă au adus modelului Ford locul secund la categoria City Car 2010 şi locul al treilea în cadrul categoriei Maşina Anului 2010.
Caştigătorii concursului organizat de Uniunea Ziariştilor şi Editorilor Auto din România – au fost anunţaţi public în după-amiaza zilei de 1 noiembrie a anului curent. Modelele finaliste ale celor trei categorii din concurs au fost desemnate în urma sesiunilor de teste desfăşurate în intervalul 18 – 20 octombrie, în zona localităţii Cheia, judeţul Prahova.

La nivel internaţional, noul Ford Fiesta a adăugat o serie de premii importante palmaresului său. Printre acestea se numără:
– Premiul “Red Dot” pentru design internaţional
– Car of the Year 2009, acordat de către publicaţia engleză What Car?
– 2009 Car of the Year, distincţie acordată de către The Sun Motors
– Maşina Anului 2009 în Croaţia şi Grecia
– Maşina Anului 2008 în Scoţia
– Best Supermini 2008, premiu decernat de publicaţia What Car?
În afara titlurilor de excepţie cu care a fost distins, modelul se bucură de apecierea publicului la nivel global. Noul Fiesta a fost comercializat în peste 500.000 de exemplare în întreaga lume şi este cel mai bine vândut model al clasei mici la nivel european, conform unui studiu realizat de compania Jato Dynamics.

Ce spunem noi?

Au dreptate! Linia Kinetic Design pe care au impus-o este aparte în segmentul B, fapt care le-a asigurat şi supremaţia la categoria „Designul Anului”. Am fost încântaţi de caroseria musculoasă şi totuşi zveltă, de blocurile optice supradimensionate, însă fluent desenate, de arcele roţilor care inspiră stabilitate. Practic, Ford a reusit un lucru fără precedent: să realizeze un desen complet „altfel”, fără a fi controversat. Fiesta a plăcut tuturor şi asta se reflectă în rezultatul obţinut! Felicitări!

Voi ce spuneţi?