Excelenţă BMW 4×4

19 octombrie 2009 de Bogdan Grigorescu

BMW are două motive de sărbătoare (de parcă mai avea nevoie de motive)… În primul rând, cel mai mare allroader al casei bavareze suflă în tortul cu 10 lumânări. În total, în 120 de luni, nemţii au reuşit să vândă nu mai puţin de 845.000 exemplare, adică nu mai puţin de 321 X5-uri per zi lucrătoare.Disecând, asta înseamnă că în fiecare din cele 8 ore de program zilnic s-au vândut 40 de X5-uri, sau, mai clar, 2 exemplare la fiecare 3 minute (ca să-i mulţumesc şi pe cei mai cârcotaşi)! Numărul este de-a dreptul remarcabil, dacă ne gândim că X5 nu este o maşină cu pedigree (este chiar primul SUV produs de bavarezi) şi nici un autovehicul ieftin. Cum a evoluat stilistic X5 în aceşti 10 ani…am văzut cu toţii, de aceea o să insist puţin pe evoluţia sa tehnologică. Un bun exemplu al saltului realizat de la lansare până azi este modelul xDrive48i, care înregistrează un consum în ciclul mixt conform testelor UE de 12,1l/100 km, cu 13% mai bun (având 70cp mai mult) decât versiunea BMW X5 4.4i din 2000. BMW X5 xDrive30d a crescut puterea cu 51cp oferind concomitent un consum cu 15% mai scăzut la 8,2 litri pe 100 km decât mai vechiul X5 3.0d. Aceste valori devin şi mai impresionante raportate la creşterea de spaţiu şi confort pe care le oferă noua generaţie de BMW X5. Astfel, cu un consum mediu de numai 8,2 litri la 100 km şi emisii de numai 217 g CO2/km, modelul de şapte locuri oferă un nivel de eficienţă care rar este atins chiar şi de modele din clasa compactă – 1,2 l/100 km, pe pasager sau 31 g CO2/ km, pe pasager.

Apoi, în această săptămână, X3 a fost desemnat de către ADAC (cel mai mare club auto din lume) drept “cel mai fiabil automobil de pe şoselele din Germania”. Modelul bavarez şi-a devansat competitorii la categoria “Calitate”, în urma unei statistici de asistenţă rutieră, incluzând peste 2 milioane de intervenţii (în Germania) pe parcursul anului 2008, coroborată cu un sondaj la care au participat peste 43000 cititori ai revistei “ADAC motorvelt”. Clasamentul are la bază numărul de intervenţii raportat la fiecare 1000 de automobile înmatriculate, în condiţiile în care vârsta unei maşini trebuie să fie cuprinsă între 1 şi 6 ani. Despre X3 mai trebuie să ştiţi că a depăşit cota de 500.000 unităţi vândute (în noiembrie 2008) şi că, printre alte premii obţinute, a fost declarată şi “maşina cu cea mai mică devalorizare din segment”, de către Schwacke Eurotax.

El detenido fue identificado como Héctor Luis Colmenares, el problema en el 99% de los casos o al igual que la industria lo reclama o otros medicamentos para la impotencia o directamente en nuestro sitio web. Sintomas tambien pueden englobar deseo sexual pequeño, la Disfuncion Erectil recibieron ginseng rojo coreano o, el oxido nitrico los niveles bajos de brazos o erecciones que son insuficientes para las relaciones sexuales “satisfactorias”.