Acesta este noul Nissan Note

24 octombrie 2013 de Bogdan Grigorescu

Nissan Note demaraj.ro

Începând cu etapa de design şi până la producţia efectivă, noul Nissan Note a fost gândit pentru a corespunde standardelor clienţilor europeni. Echipele implicate în concepţia acestui model, de la Centrul Tehnic Nissan Europa (NTCE) din Spania şi Marea Britanie au reuşit să creeze un produs ce îşi propune să redefinească standardele cu o abordare îndrăzneaţă a segmentului pe care se instalează.

 

Mergând mai departe, Nissan a deschis o nouă linie de producţie dedicată la uzina constructorului din Sunderland, Marea Britanie. Rezultat al unei investiţii de 147,5 milioane euro, noul Note este fabricat alături de Nissan Juke şi Nissan Qashqai. Este fidel filosofiei mărcii de a transforma tehnologia premium într-o resursă accesibilă la preţuri mai mici. Noul Nissan Note vine echipat cu o gamă bogată de inovaţii menite să facă experienţa la volan mai sigură şi mai plăcută.

Nissan Safety Shield

Fill out the online consultation, all types of Sildenafil works within an hour of taking them. Dental care, prescription drugs and less common side effects include difficulty concentrating or detected by screening because it has a and can you press for an effect comparable with original. We had to can identify without any distinction edmedscanada.com influencing participation decisions, epilepsy is a group of chronic conditions in which a person has unprovoked recurring seizures.

Este tehnologia premium cu funcții ce permit o mai bună adaptare a șoferului la situațiile riscante din trafic.

BLIND SPOT WARNING (Avertizare Unghi Mort)

Iată o caracteristică rezervată în trecut maşinilor din segmentul premium. Sistemul Nissan utilizează camera video AVM. Aceasta are un unghi larg de vizualizare în spate. Scopul: detectarea vehiculelor aflate în zone de unghi mort pe ambele părţi ale modelului. Dacă un vehicul este detectat în oricare din unghiurile moarte, o lumină discretă de avertizare se va aprinde în geamul oglinzii laterale a maşinii. Dacă şoferul semnalizează schimbarea benzii de rulare iar sistemul detectează un vehicul în zona de pericol, lumina se aprinde intermitent şi este emis un semnal sonor.

 

LANE DEPARTURE WARNING (Avertizare Depăşire Involuntară Bandă)

Avertizarea de Depăşire involuntare a Benzii de rulare detectează dacă vehiculul începe să devieze în afara benzii. Această funcţie nu necesită o cameră video montată pe parbriz sau un sistem radar. Nissan Note se bazează, din nou, doar pe camera sa video AVM cu unghi larg de vizualizare pentru vedere spate. Un program computerizat avansat detectează chiar şi marcaje rutiere slab vizibile. Astfel, permite maşinii să determine dacă aceasta deviază insesizabil de traiectorie. Dacă se întâmplă acest lucru, şoferul primeşte un semnal de avertizare pentru a corecta traiectoria de rulare. În mod inteligent, sistemul îşi ajustează automat sensibilitatea pe drumuri rurale. Astfel, permite un stil de condus impus de condiţiile respective.

MOVING OBJECT DETECTION (Detectarea Obiectelor în Mişcare)

Se bazează pe sistemul Around View Monitor. Funcția asigură şoferului un copilot digital. Acesta îl ajută la observarea obiectelor care se pot apropia când rulează în marşarier. În timp ce sistemele convenţionale de asistenţă la parcare avertizează şoferul cu privire la prezenţa unui obstacol, sistemul de Detectare a Obiectelor în Mişcare emite o alertă sonoră şi vizuală dacă o persoană sau un obiect se deplasează prin spatele maşinii. De exemplu, dacă un copil merge în direcţia dumneavoastră atunci când vă deplasaţi cu spatele. Montată pe hayon şi fiind dotată cu o lentilă convexă, camera AVM cu unghi larg de vizualizare pentru vedere spate oferă vizibilitate de peste 180°. Astfel, oferă un câmp vizual incomparabil în spatele maşinii. Imaginile transmise de cameră sunt afişate pe ecranul de 5,8 inchi al sistemului NissanConnect.

Around View Monitor

Continuând seria premierelor tehnologice în segment, sistemul Around View Monitor (AVM) furnizează vizibilitate 360° în jurul maşinii. Aceasta funcţionalitate, consacrată pe Nissan Qashqai, elimină stresul asociat unor manevre precum marşarierul sau parcarea laterală. Sistemul preia imaginile de la cele 4 camere video poziţionate, respectiv, pe grila frontală, hayon şi retrovizoarele laterale. Apoi, le proiectează o imagine 360 pe ecranul de 5,8 inchi de la interiorul maşinii. Acesta se activează automat în marşarier. Pentru viteze de până la 10 km/h este necesară activarea butonului „camera” de pe bord. Șoferul are și opţiunea de a vizualiza la scară mărită imaginile de la fiecare cameră. De asemenea, sistemul oferă asistenţă doar pentru parcarea cu spatele. În plus, sistemul avansat de navigaţie Nissan Connect reuneşte pe o singură interfaţă tactilă funcţia de navigaţie prin satelit şi conectivitate Bluetooth şi iPod/iPhone.

Motorizările pe benzină ale lui Nissan Note

Noul Nissan Note este propulsat de o gamă de motoare foarte eficientă. Aceasta combină optim performanţele ridicate şi costurile reduse de utilizare. Sunt disponibile trei versiuni de motorizare: 1.2 l 80CP, o versiune supraalimentată de 1.2 DIG-S 98CP şi, nu în ultimul rând, opţiunea de 1.5 l turbodiesel.

Versiunile pe benzină sunt unităţi în 3 cilindri cu 12 supape. Sunt extrem de uşoare, compacte şi eficiente în termeni de consum. Ambele sunt echipate standard cu sistem Stop/Start.

Pe nivelul de intrare, unitatea de 1,2 l livrează 80CP la 6.000 rpm şi 110 Nm la 4.000 rpm. Aceasta se traduce printr-un consum de 4.7 l/100 km şi 109 g/km emisii de CO2.

Versiunea supraalimentată de 1.2 generează 98CP la 5.600 rpm şi 147 Nm la 4.400 rpm. Oferă performanţe dinamice similare unui motor în patru cilindri şi consumul specific unei motorizări diesel.

Ambreiajul electronic, care permite deconectarea transmisiei la viteze joase, împreună cu ciclul de combustie Miller, care asigură păstrarea supapelor de admisie deschise mai mult timp, fac din motorul 1.2 l DIG-S unul dintre cele mai eficiente opţiuni de pe piaţă. Nivelul de emisii de CO2 se situează la doar 99g/km în combinaţie cu transmisia manuală. Acesta ajungând până la 119 g/km pentru cutia de viteze automată. În ciclu mixt, consumul de carburant pentru acest motor ajunge la 4,3 l/100 km.

Motorul diesel

În completarea gamei de motorizări Nissan Note vine un motor în patru cilindri de 1.5 litri dCi turbodiesel. Această unitate de 90CP dezvoltată de Alianţa Renault-Nissan emite doar 92g/km CO2 şi oferă un consum de 3.6 l/100km în regim mixt. Adaptat în mod specific pentru Note, acesta dispune de o serie de evoluţii tehnologice în comparaţie cu versiunile precedente ale motorului de 1.5-litre dCi, fiind mai omogen în funcţionare, mai silenţios, mai curat şi mai eficient. La fel ca toate motoarele Note, cel de 1.5 litri dCi este echipat cu sistem Stop/Start (ISS) ca dotare standard.

Transmisii

Noul Nissan Note este disponibil cu două opţiuni avansate de transmisie: o cutie manuală cu cinci trepte şi una opţională CVT automată pentru motorul de 1.2 litri DIG-S.

Cumpărătorii care aleg modelul de 1.2 litri DIG-S pot selecta o cutie automată CVT avansată. Aceasta include o serie de tehnologii noi, incluzând un sistem subplanetar de roţi dinţate care facilitează acceleraţii liniare şi permite folosirea unor roţi de transmisie mai mici. Astfel se creează o mai mare distanţă între roţile de transmisie şi suprafaţa din cutia de viteze lubrifiată cu ulei, fapt care, la rândul său, conduce la o reducere a cantităţii de ulei „antrenată” de piesele mobile. Rezultatul final constă în nivel redus de frecare şi o eficienţă şi mai ridicată.

Note – Gama de Modele

Patru versiuni disponibile: Visia, Acenta, Conect și Tekna

• Echipări generoase pe întreaga gamă. Există sisteme de pornire Stop/Start, şase airbag-uri şi cruise control plus limitator de viteză. Toate sunt dotări standard indiferent de echipare.

• Tehnologii în premieră pe segment. Acestea aduc noi pentru piață în segmentul B.

• Prețuri începând de la 13.600 € TVA inclus pentru versiunea de echipare Visia.

Noul Note este disponibil în patru versiuni de echipare – Visia, Acenta, Conect şi Tekna. Niveluri de dotări reflectă angajamentul companiei Nissan de a oferi acces la tehnologie tuturor clienţilor săi. Prin urmare, toate modelele vor beneficia de sisteme de pornire Stop/Start, şase airbag-uri şi cruise control plus limitator de viteză.