Lansare Dacia Duster Mk1 facelift în România

17 octombrie 2013 de Bogdan Grigorescu

Dacia Duster facelift demaraj.ro

E nou. E dotat. E capabil să facă față aglomerațiilor din oraș la fel de bine ca și unei raite off-road. Arată mai spectaculos decât precedenta variantă și dispune acum de un propulsor modern pe benzină, turbo, cu injecție directă. E Dacia Duster Mk1 facelift!

 

Cât de dotat e Duster Mk1? Ei bine… de la cruise control, scaune încălzite, sistem de navigație și până la tapițerie din piele, le poate avea pe toate. Cât de capabil e? Păi are funcție eco-mode, are indicator pentru schimbarea treptei de viteză (ambele pentru economisirea combustibilului) și poate consuma de la 5.2l/100km în oraș. Pe coclauri zburdă purtată de tracțiunea integrală, trece prin ape adânci de 35cm și atacă pante de aproape 30 grade.

Dacia Duster Mk1 facelift demaraj.ro

De ce arată mai spectaculos? Pentru că are mască, jante și stopuri cu design mai elaborat, mai agresiv. Are bare longitudinale pe plafon, cu inscripția Duster pe ele. De acum, poate fi încălțat inclusiv cu jante din aluminiu ”dark metal” pe 16 inchi, echipate cu anvelope M&S. Toate cele patru blocuri optice au o structură interioară mai dinamică, iar nuanța Gris Comete apărută în gamă întregește imaginea.

Duster Mk1 facelift – interior reproiectat

Bordul este complet redesenat și a scăpat, în sfârșit, de butoanele pentru acționarea geamurilor electrice (aflate acum, intuitiv, pe uși). Sunt disponibile patru tapițerii noi, una dintre ele fiind din piele. Scaunele au fost redesenate, la fel și spătarul banchetei, acum mai ferm. De asemenea, sistemul Media Nav vine cu Bluetooth și navi, la versiunile de top.

Dacia Duster Mk1 facelift demaraj.ro

Duster vs. Mazda CX-3, Suzuki Vitara

Probabil cea mai spectaculoasă schimbare este, însă, adoptarea benzinarului turbo de 1197 cmc și 125 CP. Cu un consum mediu declarat de numai 6,2l/100km (tracțiune față) și un cuplu de 205 Nm disponibil de la 2000 rot/min, noul agregat promite să tragă voinicește de recent lansatul Duster Mk1 facelift.

 

Voi ce spuneți?