Noul Golf – 5 stele la crash test

17 martie 2009 de Bogdan Grigorescu

Ce spun ei?

Încă o dată, ultima generaţie a Vw Golf a primit 5 stele la crash-testul organizat de EuroNCAP. Acest rating maxim a fost obţinut chiar şi în noile condiţii, mai stricte şi mai cuprinzătoare.

Mai mult, Golf VI a primit cel mai mare punctaj total dintre toate automobilele testate până acum. Până acum, sistemele de asistare electronică precum Controlul Electronic al Stabilităţii (ESP), dotare standard la Golf, nu erau luate în considerare.

Începând cu februarie 2009, fiecare vehicul trebuie să primească un prag minim de puncte la fiecare categorie (protecţia adulţilor, a copiilor, a pietonilor şi sistemele de siguranţă activă), precum şi per ansamblu, pentru a obţine maximum de stele. Până atunci, regulile în vigoare intraseră în uz în 1997, considerându-se numai impactul frontal, cel lateral şi protecţia pietonilor. În plus, acum se aplică şi un impact din spate, care la Golf este atenuat de sistemul WOKS, ce are grijă de zona cervicală.

Ce spunem noi?

Restricţionarea clubului „5 stele” este un fapt deosebit de benefic pentru cumpărător. Noile condiţii, mai dure, vor obliga fabricanţii să dezvolte noi tehnologii pentru a evita accidentele, iar în cazul în care acest lucru nu mai este posibil, de a atenua impactul. Detalierea procedurii de test va permite, de asemenea, crearea unei „hărţi” foarte clare a nivelului de siguranţă al fiecărei maşini testate.

Voi ce spuneţi?