Premii pentru BMW

2 aprilie 2009 de Bogdan Grigorescu

Şapte premii “red dot 2009 design award” pentru BMW Group

• printre produsele premiate se numără noul BMW Seria 7, noul BMW Z4, precum şi modelele de motociclete BMW K 1300 S şi BMW K 1300 R

Ce spun ei?

Un total de şapte trofee pentru cea mai înaltă calitate în ceea ce priveşte design-ul vor fi decernate BMW Group la prezentarea Premiilor „red dot 2009”. Renumita distincţie la nivel internaţional va fi conferită noului BMW Seria 7, noului BMW Z4, precum şi modelelor de motociclete BMW K 1300 S şi BMW K 1300 R. În plus, costumele de piele Sport şi Atlantis din colecţia realizată de BMW Motorrad, precum şi noua bicicletă BMW Cruise vor primi aceleaşi distincţii. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în cadrul unei gale festive la Teatrul Aalto din Essen, la 29 iunie 2009. Cu rezultatele excelente atinse la Premiile „red dot 2009”, BMW Group îşi continuă povestea de succes. În ultimele săptămâni, mai multe vehicule şi produse BMW, MINI şi BMW Motorrad au obţinut numeroase premii reprezentative la nivel internaţional, inclusiv Premiul pentru Design al Republicii Federale Germania, Premiul IF pentru Design de Produs din partea Forumului Industriei de Design de la Hanovra, precum şi Premiul Eyes On pentru Design şi Premiul Good Design câştigate în SUA.

Atât numărul, cât şi diversitatea produselor care au obţinut distincţii la competiţiile internaţionale evidenţiază succesul filosofiei de design care este pusă în practică în întregul BMW Group. Aceasta formează baza pentru strategiile de design pentru mărci şi produse care respectă un standard deosebit de ridicat al calităţii. Asemenea modelelor oferite de mărcile BMW, MINI, Rolls Royce şi BMW Motorrad, produsele din gama lifestyle se remarcă prin aceeaşi calitate specifică produselor premium. Design-ul acestora exprimă, în cel mai autentic mod, caracterul mărcii.

Start cu succes pentru BMW Seria 7 şi BMW Z4

Înainte de prezentarea câştigătorilor la premiile “red dot 2009”, juriul competiţiei a analizat design-ul a 3231 de produse din întreaga lume. Patru modele BMW au primit trofee la categoria automobile, transport şi caravane. Noul BMW Seria 7 a convins juriul cu îmbinarea armonioasă a eleganţei, sportivităţii şi prezenţei vizuale. Design-ul caroseriei oferă, în segmentul limuzinelor de lux, atât un grad remarcabil de confort, cât şi o dinamică superioară. La ediţiile precedente alte modele BMW au fost încununate cu această distincţie – între acestea BMW Seria 1 Coupé, BMW Seria 1 Cabriolet şi MINI Cooper S Clubman – au primit distincţii la Premiile IF pentru Design de Produs.

Noul BMW Z4 se bucură deja înainte de lansare de două distincţii importante de design. Alături de “red dot 2009”, modelul a fost distins şi cu “Eyes On for Design”, decernat în timpul ediţiei 2009 a Salonului Internaţional Auto din America de Nord (NAIAS), Detroit. În ambele cazuri, juriul a oferit recunoaştere interpretării moderne a stilului unui roadster clasic care oferă noului BMW Z4 un loc special în segmental său. Graţie capotei prelungite, poziţionarea scaunelor mult în spate, în apropierea punţii spate, design-ul noului BMW Z4 este definit de proporţiile clasice ale unui roadster adevarat. Echiparea în premieră cu un hardtop retractabil oferă o experienţă nouă unică a condusului într-un BMW roadster.

BMW Motorrad reuşeşte o serie de victorii la nivel internaţional
De la începutul anului, actuala gamă de modele a mărcii BMW Motorrad a obţinut mai multe distincţii prestigioase decernate pentru design. Premiul „red dot 2009” a fost primit de BMW K 1300 S şi de BMW K 1300 R. Modelul BMW K 1300 S este cea mai puternică şi cea mai rapidă motocicletă existentă vreodată în oferta BMW Motorrad. Apariţia sa denotă, în cel mai autentic mod, putere, eleganţă, sportivitate şi perfecţiune.
BMW K 1300 R este întruchiparea puterii fără compromis a unui roadster – atât în ceea ce priveşte tehnologia, cât şi design-ul. Dinamica remarcabilă este accentuată de un design care inspiră forţă.

Dubla victorie de la Premiile „red dot 2009” este punctul culminant al unei serii de trofee obţinută de BMW Motorrad, la care alte patru modele au avut o contribuţie semnificativă. BMW HP2 Sport, care a primit Premiul „red dot” în urmă cu un an, a câştigat, acum, Premiul pentru Design al Republicii Federale Germania. Asemenea BMW HP2 Sport, motocicleta off-road touring BMW F 800 GS a devenit un câştigător constant. După obţinerea Premiului „red dot 2008″, acum a primit Premiul IF pentru Design de Produs.
Premiile Good Design la Chicago au fost decernate nu numai mărcii BMW Motorrad. Premiile au fost oferite şi modelelor de automobile BMW Seria 3 Cabriolet, the BMW Seria 1 Coupé şi MINI Cooper S Clubman, precum şi căştii BMW Sport şi costumului de piele BMW Sport disponibile în gama de articole BMW Motorrad. Un alt Premiul Good Design a fost obţinut de bicicleta BMW Cruise care acum a fost distinsă şi cu Premiul “red dot 2009”. Această bicicletă puristă a convins prin design-ul deosebit şi printr-o siluetă derivată din cea a automobilelor BMW.

Ce spunem noi?

Deşi controversată, linia de design pe care o adoptă BMW Group pentru maşinile pe care le produce îi aduce atât premii importante, cât şi vânzări dincolo de aşteptări. Ne-am cam săturat să afişăm articole cu premiile căştigate de bavarezi, însă nu putem nici să le ignorăm. Fie că vorbim despre Europa sau America de Nord, juriile care decernează trofee de design sunt impresionate de produsele BMW. Şi noi suntem adepţii ideii că nicio maşină nu trebuie să semene cu alta, de aceea suntem încântaţi că BMW a decis să atribuie modelelor sale un puternic caracter individual. Mai multe informaţii despre premiile „red dot” puteţi găsi aici. Felicitări BMW!