Ecranul 8K de 31 inchi din BMW i7

19 aprilie 2022 de Bogdan Grigorescu

Monitorul 8K din BMW i7 demaraj.ro

BMW ne arată puțin câte puțin viitorul model electric de lux i7. Azi ne prezintă ecranul 8K poziționat în plafon, care deservește locurile din spate.

Câți dintre noi avem televizoare cu rezoluție 4K acasă? Dar câți dintre noi avem ecrane 8K, indiferent că vorbim despre TV-uri, monitoare sau alte gadgeturi? Această tehnologie de ultimă generație va fi adoptată de BMW pentru viitorul sedan de lux i7.

O postare pe care bavarezii au făcut-o pe facebook ne arată zona de pe bancheta modelului electric, cu tot cu ecranul 8K. Acesta este vizibil de pe locurile din spate și se întinde aproape pe toată lățimea habitaclului. Va avea o diagonală de 31 de inchi și un raport de aspect 32:9.

Citește aici testul cu BMW 430i Cabrio

Evident, va fi disponibil ca dotare suplimentară. Monitorul se va plia în plafon, la atingerea unui buton. Când acesta este coborât, jaluzelele electrice laterale și pentru luetă sunt ridicate, iar lumina ambientală este diminuată. Astfel, se asigură o ambianță optimă pentru vizionări. Monitorul este tactil, dar are și controale pe ușile din spate.

Monitorul 8K din BMW i7 demaraj.ro

Ecranul 8K și sistemul de sunet 4D

Monitorul 8K este parte integrantă a sistemului BMW Theater, care include și un sistem de sunet 4D cu 30 de difuzoare. Acesta a fost dezvoltat de Bowers & Wilkins. Cum adicp 4D? Păi, există boxe în scaunele din spate, care vibrează pentru o experiență totală.

via BMW